Paju SW office2004.03 / Seoul,Korea / Hiroshi Ueda

Paju SW office 1
Paju SW office 2
Paju SW office 3
Paju SW office 4
Paju SW office 5
Paju SW office 6
Paju SW office 7
Paju SW office 8
Paju SW office 9
Paju SW office 10
Paju SW office 11

Paju SW office2004.03 / Seoul,Korea / Hiroshi Ueda

This project is for an office building in a new research park, currently under planning for a location near an airport, about an hour from central Seoul. The site is in an area of lush greenery, backed by mountains, and has a river running before it.

Considering the best response to such an environment, I decided to use glass of three different kinds of transparency---transparent, frosted, and stripe-print---for screening the interior space from the exterior. Applying these materials enabled me to manipulate the visual relationship between the interior and exterior and, at the same time, avoid an architecture that imposed itself harshly on the surroundings.

I employed staggered floor levels for the interior spatial composition. Inserting a staircase in a vertical void, topped by a skylight, and placing a ramp along an exterior glass curtain wall, I connected the floors with a gentle, spiraling path of movement. This open design engenders a perception of the office building's interior as a single space.

title
Paju SW office
completion
2004.03
location
Seoul,Korea
photo
Hiroshi Ueda